קידום אתרים On-Page

מטרתו של קידום אתרים היא לשפר ככל האפשר את דירוגו של אתר כלשהו ברשימת התוצאות המוצגות לגולשים במנועי החיפוש, ובגוגל בפרט. את כלל הפעולות המתבצעות במסגרת קידומו של אתר ניתן לחלק לשני סוגים: הפעולות המתבצעות מחוץ לאתר (off-page) ואלה שמתבצעות באתר עצמו (on-page).

פעולות off-page יכולות להיות למשל בניית פרופיל קישורים חיצוניים, כלומר אלה המוטמעים באתרים אחרים ומפנים אל האתר המקודם, פעילות ברשתות חברתיות ופעולות נוספות המתבצעות בכל מקום ברשת האינטרנט מלבד באתר עצמו. ככל שהפעילות מחוץ לאתר תהיה טובה ואיכותית יותר, כך ההשפעה על דירוג האתר בתוצאות החיפוש תהיה טובה יותר.

חשיבות אופטימיזציית האתר

בעלי אתרים רבים (ולמרבה הצער, גם לא מעט מקדמי אתרים שאינם מנוסים או מקצועיים מספיק בעבודתם) נוהגים למקד את מירב מאמציהם בפעולות שמחוץ לאתר ולשכוח שקיים גם סוג נוסף, שאינו נופל בחשיבותו וביעילותו: פעולות קידום אתרים on-page, כלומר פעולות המתבצעות על גבי האתר המקודם עצמו, על מנת לבצע אופטימיזציה שלו ולשפר את הדרך שבה הוא נתפס על ידי מנועי החיפוש מחד והמשתמשים מאידך.

קל להבין את החשיבות של פעולות on-page אם חושבים על אתר ריק מתוכן או בעל תוכן דל ומשעמם, כזה שרוב הקישורים הפנימיים שבו מובילים להודעות שגיאה ורוב המשתמשים שכבר מגיעים אליו בדרך כלשהי – ממהרים לעשות פניית פרסה ולצאת ממנו. אתר כזה, גם אם כל פעולות ה-off-page שלו יבוצעו באופן מושלם, ישיג דירוג נמוך למדי בתוצאות החיפוש.

מנגד, סביר גם להניח כי אתר ידידותי למשתמש, נוח לניווט, בעל תוכן ויזואלי עשיר ותוכן טקסטואלי רלוונטי, יצליח להביא אליו גולשים איכותיים שיישארו בו ואף יבצעו פעולות רצויות (כגון הרשמה לרשימת תפוצה או רכישת מוצר), וכך דירוגו בתוצאות החיפוש ישתפר. כלומר, השקעה בפעולות on-page יכולה להקל גם על פעולות off-page. 

על שלושה דברים עומד ה-On-Page

כאשר ניגשים למלאכת קידום אתרים אורגני בדגש על פעולות on-page, יש לשים לב לשלושה קריטריונים:

1. אופטימיזציה מאחורי הקלעים

הקוד הטכני שעליו נשען האתר חייב להיות ברמה הגבוהה ביותר האפשרית. אין מקום להודעות שגיאה המתקבלות כאשר יש בעיה בקוד (למשל קישור פנימי שבור), ויש לוודא כי לא השתרבבו אל הקוד פרמטרים שונים העלולים לחסום את מנועי החיפוש מסריקת האתר, כגון פרמטר noindex או nofollow. לשם כך מומלץ לבנות את האתר מלכתחילה על גבי פלטפורמה ידידותית למנועי חיפוש, כגון וורדפרס, או לעשות שימוש בתוספים שונים המוודאים את תקינות הקוד, וכמובן להיעזר באנשי מקצוע המתמחים בתחום התכנות.

2. תוכן עשיר ורלוונטי

אסור לשכוח שהאתר אמנם מיועד לגולשים אנושיים, אבל התוכן שלו נקרא גם על ידי מנועי החיפוש ומשמש לדירוג האתר בתוצאות החיפוש. התוכן שבאתר חייב להיות איכותי, מקורי ולא מועתק (לא מאתרים אחרים ולא מעמודים אחרים בתוך אותו אתר), ומעל הכל – רלוונטי למשתמש. איך גוגל יודע אם התוכן רלוונטי? פשוט מאוד: ככל שהתוכן כולל יותר מילות חיפוש, אינפורמטיבי, מעניין ונוח לקריאה וניווט, כן ייטב.

3. חוויית משתמש יוצאת דופן

לחוויית המשתמש יש קשר משמעותי לדירוג האתר במנועי החיפוש: ככל שהחוויה תהיה טובה יותר, כך הגולשים יבלו יותר זמן באתר, ישובו אליו בעתיד ויבצעו בו פעולות שונות – כל אלה יאותתו למנועי החיפוש שמדובר באתר רלוונטי שכדאי לשפר את דירוגו בתוצאות חיפוש עתידיות. על כן כדאי לוודא כי הגולשים יכולים לנווט באתר בנוחות, למצוא כל פרט בקלות ובמהירות, ובאופן כללי להרגיש שהם נהנו להשתמש באתר ומצאו בו את מבוקשם.

×
דילוג לתוכן